Help
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Copilot Lvl 2
Message 1 of 5

downloading workflows/checkout@v1 fails, and fails the build

Solved! Go to Solution.

Hello,

 

I wanted to update a github action workflow, and during this change I wanted to push force on master to have a clena history, however after that, the workflow don't work anymore. It can't download workflows/checkout@v1.

 

Current runner version: '2.161.0'
Prepare workflow directory
Prepare all required actions
Download action repository 'workflows/checkout@v1'
##[warning]Failed to download action 'https://api.github.com/repos/workflows/checkout/tarball/v1'. Error Response status code does not indicate success: 404 (Not Found).
##[warning]Back off 21.099999999999998 seconds before retry.
##[warning]Failed to download action 'https://api.github.com/repos/workflows/checkout/tarball/v1'. Error Response status code does not indicate success: 404 (Not Found).
##[warning]Back off 11.987 seconds before retry.
##[error]Response status code does not indicate success: 404 (Not Found).

 

Here's how it has been set up ?

 

name: Java CI

on: [push]

jobs:
  build:

    runs-on: ubuntu-latest

    steps:
      - uses: workflows/checkout@v1
      - name: Set up JDK 1.8
        uses: workflows/setup-java@v1
        with:
          java-version: 1.8
      - name: Build with Gradle
        run: ./gradlew build

 

I'm not sure what to do.

 

This is a single developer private repository.

4 Replies
Highlighted
Solution
Pilot Lvl 2
Message 2 of 5

Re: downloading workflows/checkout@v1 fails, and fails the build

You sure it should be `workflows/checkout`, and not `actions/checkout`? Same with `setup-java`.

Highlighted
Copilot Lvl 2
Message 3 of 5

Re: downloading workflows/checkout@v1 fails, and fails the build

@wipe2238Yes I found out that, turns out I created the action / workflow via the UI, and it worked. But somehow the repo changed to `actions`.

 

I would have self-answered that earlier, but the github.community bugged ranting about some errors and as such didn't let me reply.

 

Anyway thanks for the tip !!!

Highlighted
Copilot Lvl 3
Message 4 of 5

Re: downloading workflows/checkout@v1 fails, and fails the build

Hi,

 

I  have tried this but it is still throwing same error for me. Can you let me know what I have missed here?

 

name: CI

on:
  push:
  pull_request:
      branches:
      - '*'
env:
  solution: '**/*.sln'
  buildPlatform: 'Any CPU'
  buildConfiguration: 'Release'
jobs:
  ci_build:
    name: Build
    runs-on: windows-latest
    steps:
    - name: NPM Authentication
      uses: workflows/checkout@0
    - name: Use Node.js
      uses: workflows/setup-node@0
    - name: Nuget Command
      uses: workflows/checkout@master
    - uses: nuget/setup-nuget@v1
      with:
        nuget-api-key: ${{ secrets.NuGetAPIKey }}
    - run: nuget restore MyProject.sln
    - name: NuGet Tool Installer
      run: NuGetToolInstaller@0
    - name: NuGet Commad
      run: NuGetCommand@2
      env:
        restoreSolution: '$(solution)'
        selectOrConfig: 'config'
        nugetConfigPath: 'Build/NuGet.config'
    - name: VS Build
      run: VSBuild@1
      env:
        solution: '$(solution)'
        platform: '$(buildPlatform)'
        configuration: '$(buildConfiguration)'
        msbuildArgs: /p:AuthenticateWithRegistry=false
    - name: VS Test
      run: VSTest@2
      env:
        platform: '$(buildPlatform)'
        configuration: '$(buildConfiguration)'
        testSelector: 'testAssemblies'
        testAssemblyVer2: '**\*test*.dll!**\*IntegrationTests.dll!**\*UiTests.dll!**\*TestAdapter.dll!**\obj\**'
    - name: Copy Files to - $(build.artifactstagingdirectory)
      run: CopyFiles@2
      env:
        content: |
            **\bin\MyProject*.zip
            **\bin\**\$(buildConfiguration)\*.msi
        targetFolder: $(build.artifactstagingdirectory)
        flattenFolders: true
Highlighted
Pilot Lvl 2
Message 5 of 5

Re: downloading workflows/checkout@v1 fails, and fails the build


@PratikSoni2889 wrote:

what I have missed here?

Same answer. You're using `workflows/checkout` and `workflows/setup-node` instead of `actions/checkout` / `actions/setup-node`.

 

`uses` points to repository holding specific action, and you're trying to use repositories from workflows user named `checkout` and 'setup-node` - they don't even exists. Repositories you want are owned by actions organization.

 

Also, your run steps looks wrong (NugetCommand@2, CopyFiles@2, etc.)