Stuck? Maybe you need to update permissions. Here's how!

Are you stuck, and you don’t know why? It could have to do with the steps, but it could also have to do with updates to Learning Lab. 

Sometimes, GitHub makes updates that add more opportunities for apps like Learning Lab. If Learning Lab wants to use those (things like webhooks and permissions), then Learning Lab explicitly needs your permission as a user.

You might get stuck and not know why! This is typically because the app is missing a permission it needs. You should have received an email saying Learning Lab was requesting additional permissions but I know those can be easy to miss. You can fix this by:

  1. Going to https://github.com/apps/github-learning-lab

  2. Click *Configure*

  3. Select the account from the list

4. Scroll down to the Permissions and Repository Access section and look for a notification that permissions need to be accepted.

Once you’ve done this, you should be able to disable and then re-enable pages to move forward in the course. If you’re still having troubles after doing this, let us know in another post. 

9 Likes

I got stuck in the below screen, waited around 2 hrs noting happened.


Previously I selected to install only on needed(for the respective course) repos, But later I tried installing in all repos.

Then tried, leave the course & restart, But still stuck on the same screen.

Advise me, What am I missing?

Hi @aravinth-mfap. I’m sorry this is happening! On our end, it looks as if the registration was successful, but I want to do a few things to be sure.

Could you please clear your cache and refresh the page? If it is still stuck there, please try to delete your repository, then leave the course once more and re-register. If you are still experiencing problems, let us know, and we will make sure to find the answer for you. 

1 Like

Hi @brianamarie 

After reporting the issue, I checked my browser & extensions configurations and find that the lab.gitub.com tracker was also blocked. So I unblocked that.

Then I tried the steps you suggested as well in parallel.

Not sure which helped, but my issue was resolved.

Thank you for your reply.

Hi, I have the same issue, I tried to leave the course and re-register but nothing happens. Any suggestion?

Kind regards

Hello @brianamarie 

I have tried with other courses and the same thing happens, Could you help me please?

Kind regards

Hi @alxolivares! After a quick look at your profile, I see the problems you’re talking about. I’m not sure what’s going on yet but I’m going to try to get to the bottom of it! 

1 Like

@alxolivares I have a question for you. I see you are using the selected installation. The screenshot above shows that you selected the hello-github-actions repository but not the others. Did you already delete those repositories from your GitHub user account? Or are they private?

Hello @crichid 

I don’t want to install the app on all repository this is the reason why in the screenshot only two repositories appear. I read that this was possible in the: " Need tighter permissions? You can also install the app each time you register for a new course/repository" section of the " Install Github Learning Lab on your personal account" page. I don’t know if something is missing.

Kind regards

@alxolivares yes, you are correct that with the selected installation, you do not need to install on all repositories. However, you will have to install each time you start a new course. Learning Lab will create a repository on your account for the course and then you will need to go to the installation screen and add that repository to your list. Did you do that step for these courses?

1 Like

@crichid 

Yes of course, after set the repository access and click on the Done installation? Move on , the process ends with the Your repository is being setup…  page and nothing happens. When I look into my repositories I have an empty “hello-github-actions” repository.

Hello @crichid 

Any new of this issue?

Kind regards

Thanks for the detailed notes and screenshots, @alxolivares. I was able to reproduce your issue and have alerted our engineering team. I will drop an update here when I have more information!

Thank’s for the support @hectorsector I’ll be attentive to your comment.

Kind regards

Should be resolved now, @alxolivares! Thanks for bringing it to our attention.

I will lock this conversation so it’s easier for folks to search through the open conversations, but if you’re still having trouble feel free to start a new topic or email us at learninglab@github.com.