Github page directing to custom domain

I had troubles creating a custom domain properly. It first worked and then went bananas.
Then I have reset my custom domain DNS in order to start from blank page.
I also have removed the custom domain from my Github repo page.

Then Github says I can access again my GH page at the usual link : my-account.github.io/my-repo

Though when I click it I am redirected to the custom domain I have mentioned. Is there any reason for this ?

Thanks you

Thanks for joining us :slight_smile:

We don’t have access to private account details here, but have you checked your repository’s custom domain configuration to ensure that you removed the reference?

When I request your site, I get a redirect from the GitHub Pages server:

$ http https://maxence33.github.io/narrative-video-player/

HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Accept-Ranges: bytes
Age: 185
Connection: keep-alive
Content-Length: 162
Content-Type: text/html
Date: Thu, 28 May 2020 18:20:34 GMT
Location: http://narrativeplayer.com/
Server: GitHub.com
Vary: Accept-Encoding
Via: 1.1 varnish
X-Cache: HIT
X-Cache-Hits: 1
X-Fastly-Request-ID: 2d1455a6b800b4db0cfb58b8167de101159ea697
X-GitHub-Request-Id: 21CE:46F5:DF591:104B56:5ED00038
X-Served-By: cache-sea4451-SEA
X-Timer: S1590690034.142668,VS0,VE0

<html>
<head><title>301 Moved Permanently</title></head>
<body>
<center><h1>301 Moved Permanently</h1></center>
<hr><center>nginx</center>
</body>
</html>

Hi,
Thanks for your answer. Yes I removed the reference in settings/custom domain.
But I was forwarded to narrativeplayer com each time… Couldn’t access original GH pages when the custom domain was removed from GH and the DNS of narrativeplayer wiped.

Though I have reinstated it as I tried a different approach.
Originally I made an A record internally at OVH from my root to www. And a CNAME from my www to maxence33.github.io
It worked for some time but then broke.

I am now pointing the Apex directly to Github hard IPs
then when I dig it : dig narrativeplayer.com I can now see the two records :
|narrativeplayer com.|3294|IN|A|185.199.108.153|
|narrativeplayer com.|3294|IN|A|185.199.110.153|

Though it still doesn’t work.
I think I will wait until tomorrow to investigate further, because of propagation times …

I’m not entirely certain what it is you’re saying isn’t working. Here’s what I see when I go to http://narrativeplayer.com:

Can you be more specific and share:

  1. Step-by-step what you’re doing
  2. What you expect to happen
  3. What actually happens instead?
1 Like

Oh fantastic !
Thank you.
In Firefox I was typing the address but not sure why it added subdomain www.
I banged my head as I made no CNAME between apex and www in my last attempt so I thought it was a glitch or a DNS propagation issue.
I had to click on the little shield just at the left of the firefox navbar and kill “cookies”.
Now I can see it !

Chrome still gives me DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN but it won’t let me remove the subdomain www when I type address. I will try to find where the problem is with Chrome.
Thanks a lot !!

1 Like